Info

Om krukkeriet.
Jeg hedder Joan Odgaard, født 1961. Krukkeriet er min mikrovirksomhed.


Fra juli 2023, holder jeg igen til, i mit hus i Frederiksdal, en lille by nær Kragelund. Jeg har mit værksted i kælderen, hvor jeg også har en udstilling af færdige ting til salg.


Jeg udstiller og sælger også på kunsthåndværkermarkeder. Under fanen kalender, på denne hjemmeside, skriver jeg hvor og hvornår jeg har en stand. Krukkeriet har profil på Facebook.com., hvor der også er fotos, info og opslag om samme o.a.. Søg på Krukkeriet's Rum.Mit keramik

Jeg fremstiller kopper, kander, skåle o.a., og for tiden af stentøjsler. Alt er hånddrejet og håndformet. Jeg dekorerer med lerfarver/begitninger og glaserer med klar glasur. Mit keramik har personlighed og kan bringe en skønhed ind i din hverdag. Mit keramik går i opvaskemaskine.


Jeg formgiver blødt afrundet, enkelt og sluttet. Jeg dekorerer overfladen med farver og mønstre. Inspiration til dekoration får jeg dels fra naturen og dels fra andet i mine omgivelser. Selve arbejdet med et materiale, har nogle begrænsninger og inden for disse opstår muligheder. Som det fremgår, kan jeg godt lide prikker. Det har været sådan længe. Før det var jeg til pletter. Mit keramik er unikke enheder, som kan kombineres indbyrdes på mange måder.


Der ligger fotos af mit keramik under fanen galleri. Hvad jeg har til salg kan være lignende/er i samme stil, men er ikke det samme. Dels er tingene altid lidt eller meget forskellige fra hinanden og dels er det solgt.  Der kommer også nye idéer til mønstre og farver, som jeg må forfølge. Jeg leder efter noget som ser godt og rigtigt ud - en slags harmoni måske. Men hvad jeg synes, ændrer sig over tid.


Min produktion er ikke serie men typer. Kopper er f.eks. runde, krustype eller bæger, som igen varierer i størrelse, form, farve og dekoration.


Priseksempler: Kopper: 175kr, 200kr., 225kr og 250kr. Flødekander fra 225kr. Større kander fra: 350kr. Ring, sms eller skriv, hvis du ønsker nærmere prisinfo.


Med i min "rygsæk" har jeg en bachelorgrad i kunsthistorie. Jeg har deltaget på censureret kunsthåndværkermarked i 2010 og 2011 (multiunika i Silkeborg), samt i efterhånden mange andre markeds- og udstillingssammenhænge. Jeg opfatter mig selv som kunsthåndværker først og fremmest. Jeg er autodidakt/uden papirer. Men jeg har lært noget om ler og drejeteknik af keramiker/pottemager Viggo Hummel. Jeg har siden da øvet mig i at dreje (det tager sin tid at lære), og øvet mig i at bruge lerfarven på min egen måde - den er blevet "mit" materiale - for så at nå mit eget udtryk/produkt.


Om mit keramik er der blevet sagt: At ”det er unika”, samt ”autentisk”, ”tidløst” og ”moderne almue”. Tak for det!


Ved siden af keramikken, laver jeg forskelligt andet håndarbejde/kunsthåndværk: Strikkede puder og huer. Redesignede og "upcyclede" sager, f.eks. mosaikborde m.m. eller muleposer syet af aflagte duge og grydelapper strikket af kasseret bomuldsstof, som er revet ud i strimler. Sølvfingerringe, "upcyclet", bl.a. af omsmeltet sølv, eller med porcelænsstykker, eller "samplet" af gamle brocher.