Info

Om krukkeriet.
Jeg hedder Joan Odgaard, født 1961. Krukkeriet er min mikrovirksomhed i mit hus i Frederiksdal, 15km nordvest for Silkeborg. Mit hus har jeg købt i 2009. I kælderen har jeg mit keramikværksted.


Krukkeriet har siden 25.juli 2018, også et rum i Viborg. Krukkeriet´s Rum, Broparken 9, 8800 Viborg, er udstilling og salg af Krukkeriets keramik, billedkunst, strik, up-cycling, redesign og genbrug. Krukkeriet's Rum har profil på Facebook.com., hvor der er fotos, info og opslag.Mit keramik

Jeg fremstiller kopper, kander, skåle o.a., dels af blåler, som er en råvare vi har i vores egen undergrund, og dels af rødt og hvidt ler og stentøjsler, som kan brændes højere op, og bliver mindre sart/mere robust, men også mere tungt. Jeg dekorerer med lerfarver/begitninger og glaserer med klar glasur. Mit keramik har personlighed og kan bringe skønhed ind i din hverdag. Mit keramik går i opvaskemaskine.


Jeg formgiver blødt afrundet, enkelt og sluttet. Jeg dekorerer overfladen med farver og mønstre. Inspiration til dekoration får jeg fra naturen, textiler, andre kulturer og farvetrends i tiden. Mit keramik er unikke enheder, som kan kombineres på mange måder.


Der ligger fotos af mit keramik under fanen galleri. Hvad jeg har til salg kan være lignende/er i samme stil, men er ikke det samme. Dels er tingene altid lidt eller meget forskellige fra hinanden og dels er det solgt.  Der kommer også nye idéer til mønstre og farver, som jeg må forfølge. Jeg leder efter noget som ser godt og rigtigt ud - en slags harmoni måske. Men hvad jeg synes, ændrer sig over tid.


Min produktion er ikke serie men typer. Kopper er f.eks. runde, krustype eller bæger, som igen varierer i størrelse, form, farve og dekoration.


Priseksempler: Kopper: 175kr-225kr. Flødekander fra 225kr. Større kander fra: 350kr. Ring, sms eller skriv, hvis du ønsker nærmere prisinfo.


Med i min "rygsæk" har jeg en bachelorgrad i kunsthistorie. Jeg har deltaget på censureret kunsthåndværkermarked i 2010 og 2011, samt i efterhånden mange andre markeds- og udstillingssammenhænge. Jeg opfatter mig selv som kunsthåndværker først og fremmest. Jeg er autodidakt/uden papirer. Men jeg har lært noget om ler og drejeteknik af keramiker/pottemager Viggo Hummel. Jeg har siden da øvet mig i at dreje (det tager sin tid at lære), og øvet mig i at bruge lerfarven på min egen måde - den er blevet "mit" materiale - for så at nå mit eget udtryk/produkt.


Om mit keramik er der blevet sagt: At ”det er unika”, samt ”autentisk”, ”tidløst” og ”moderne almue”. Tak for det!Hesselskovvej 3

8520 Kjellerup

Tel : 61278822

E-mail: krukkeriet@live.dk