Info

Om krukkeriet.
Jeg hedder Joan Odgaard og er født i 1961 på Sjælland. Krukkeriet er min mikrovirksomhed i mit hus i Frederiksdal, 15km nordvest for Silkeborg. Mit hus har jeg købt i 2009. I kælderen har jeg mit værksted.


Krukkeriet har siden 25.juli 2018, også et rum i Viborg. Krukkeriet´s Rum, Broparken 9, 8800 Viborg, er udstilling og salg af Krukkeriets keramik, men er også et lille galleri, med udstilling og salg af billedkunst, kunsthåndværk, up-cycling og luxuslopper. Der vil være skiftende udstilling af egne og andres værker der. Krukkeriet's Rum har profil på Facebook.com., hvor der er fotos, info og opslag.Mit keramik

Jeg fremstiller kopper, kander, skåle o.a., dels af blåler, som er en råvare vi har i vores egen undergrund, og dels af rødt og hvidt tysk ler, som kan brændes højere op. Jeg dekorerer med lerfarver/begitninger og glaserer med klar glasur. Mit keramik har personlighed og kan bringe skønhed ind i din hverdag. Mit keramik går i opvaskemaskine.


Jeg formgiver blødt afrundet, enkelt og sluttet. Jeg dekorerer overfladen med farver og mønstre. Inspiration til dekoration får jeg fra naturen, textiler, andre kulturer og farvetrends i tiden. Mit keramik er unikke enheder, som kan kombineres på mange måder.


Der ligger fotos af mit keramik under fanen galleri. Hvad jeg har til salg kan være lignende/er i samme stil, men er ikke det samme. Dels er tingene altid lidt eller meget forskellige fra hinanden og dels er det solgt.  Der kommer også nye idéer til mønstre og farver, som jeg må forfølge.


For tiden laver jeg 4 slags farvekombinationsserier: "Sort-hvid" med forskellig blå eller lysgrøn indeni. "Frisk blå" som er forskellig blå med hvid udenpå og lysgrøn indeni. "Blid blå", samme men med forskellige blå indeni. Og "Grøn" en olivengrøn og hvid med kobbergrøn indeni.


Min produktion er ikke serie men typer. Kopper er f.eks. runde, krustype eller bæger, som igen varierer i størrelse, form, farve og dekoration.


Priseksempler: Kopper: 175kr-225kr. Flødekander fra 225kr. Større kander fra: 350kr. Ring, sms eller skriv, hvis du ønsker nærmere prisinfo.


Med i min "rygsæk" har jeg en bachelorgrad i kunsthistorie. Jeg har deltaget på censureret kunsthåndværkermarked i 2010 og 2011, samt i efterhånden mange andre markeds- og udstillingssammenhænge. Som keramiker er jeg mest autodidakt/uden papirer. Men jeg har lært noget om ler og drejeteknik af keramiker/pottemager Viggo Hummel. Jeg har siden da øvet mig i at dreje (det tager sin tid at lære), og øvet mig i at bruge lerfarven på min egen måde - den er blevet "mit" materiale - for så at nå mit eget udtryk/produkt.


Om mine ting er der blevet sagt: At ”det er unika”, samt ”autentisk”, ”tidløst” og ”moderne almue”. Tak for det!Hesselskovvej 3

8520 Kjellerup

Tel : 61278822

E-mail: krukkeriet@live.dk